2012. december 3., hétfő

Nem csalás, nem ámítás...

Drága barátnőim elláttak hasznos tanácsokkal, meg ötletekkel, amik érdekelnék őket. Ezeknek igyekszem eleget tenni a jövőben! Arra gondoltam, hogy kezdjük egy nagyon egyszerű, ám látványos dologgal. Tegnap írtam a reggeli nehéz kelésekről és a smink nélküli napokról. Hogy ez a probléma megoldódjon ma reggel teszteltem magam. Az volt a célom, hogy a lehető leggyorsabban és a legkevesebb eszközzel ragyogóbbá és élettelibbé varázsoljam az arcomat. A végeredményt elnézve ez sikerült. :)

Akkor most lehull a lepel, és íme az arcom reggel, minden féle "beavatkozás" előtt:

A VALÓSÁG! :)

Rögtön az elején megmutatom milyen egyszerű lépésekből áll ez a smink, amit utána részletezek:
  • arctisztítás, hidratálás
  • alapozás, korrektorok a bőrhibákra, púderes fixálás
  • bronzosítás (egészséges üde arcszín)
  • szemhélyfestés
  • szemöldök igazítás
  • szempilla festés
  • szájfény

A reggeli arctisztítás után (ami arc tonik használatából és bő vízzel való öblítésből áll) ez a látvány fogad. Ekkor az első dolog, amihez nyúlok, az egy szimpla hidratáló arckrém. Úgy gondolom márkát fölösleges említeni, mert mindenkinek más az, ami beválik. Mivel vegyes bőrtípusom van, ami azt jelenti, hogy a T vonal (homlok, orr) picit hajlamos zsírosodásra, az orcáim viszont így a téli időszakban szárazabbak, egy normál zsírtartalmú arckrémet használok, amelyek az orcákon oszlatok el a legnagyobb részben, és a T vonalra is kerül egy kevés.

Alapozás következett (nem cementtel, hanem alapozóval J), amely egy színezett nappali hidratáló krém (BB krém) és egy világosabb színű alapozó keveréke az esetemben. Ez azért van, mert télen mindig világosabb a bőröm, mint nyáron és túl sötét lenne önmagában az alapozás, így kikeverem a megfelelő színt. Hogy mi is a megfelelő szín? Azt az állon vagy adott esetben a nyakon tudjuk megállapítani, lehetőleg a természetes bőrszínhez nagyon közel álljon, egy nagyon picit lehet sötétebb, az üdeség elérése érdekében, de nagyon vigyázzunk ezzel, és a nyak felé is dolgozzuk el. Én ebben az esetben a legpraktikusabbnak azt tartom, ha kézzel tesszük ezt a műveletet, masszírozó mozdulatokkal.



Mint láthatjátok nekem is vannak kényes területek az arcomon, egy-két pattanás vagy foltok, a szem alatti terület. Ezekre a helyekre a bőrszínemnél egy-két árnyalattal világosabb korrektort tettem. Ugyanebből a szemhéjamra is került, mivel az erre kerülő szemhéj festék így tartósabb lesz.
Az alapozást az arcszínhez megfelelő púderrel fixáltam, ami a T-vonal zsíros érzetét is mattítja. Végső simításként bronzosító is került az arccsontok alá.
A szemhéjamra ecsettel (szivacsos aplikátorral) a bronzosítóm világosabb árnyalatából tettem, és a mélyítő vonalba (az a vonal ahol a szemhély ráncolódik, ha kinyitjuk) egy kevés a sötétebből, ezt egy ecsettel szépen el lehet dolgozni.

A szemöldököm formázása mostanában kihagyhatatlan lépés számomra, ezt egy barna színű ceruzával teszem, mert nekem ez illik a hajszínemhez. A végén egy kisebb kefe is található, ami szépen eloszlatja a festéket a szálak között. Ezt a lépést matt szemhélypúderrel is elvégezhető, ami egy kicsi vágott fejű ecsettel könnyen felvihető.
A smink befejező lépése a szempillaspirál, és a szájfény. A tekintetem ragyogóbbá vált, és a szám csillogása is üdévé teszi az összhatást.

És most lássuk miből lett a cserebogár:

Nem csalás, nem ámítás...

És most jöjjön egy kép a legszükségesebb eszközökről:


Remélem érthető volt és ti is látjátok, hogy mennyit számít egy kevés smink.
A következő bejegyzésekben tervezem, hogy tovább építjük az alap sminket, úgyhogy készüljetek!
Amint normál minőségű videó készítésre is képes leszek, azzal helyettesítem a képeket!

Rosy :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése